enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5345
EURO
34,9749
ALTIN
2.433,76
BIST
9.803,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

Bursa Barosu’ndan döküm tesisine dava

Bursa Barosu’ndan döküm tesisine dava
REKLAM ALANI
15.11.2021 15:44
A+
A-

Döktaş’a İznik Gölü’ne 550 metre mesafede ek tesis için verilen “ÇED kapsamı dışı” kararı Bursa Barosu tarafından yargıya taşındı. Başvuruda yürütmenin durdurulması talep edildi.

Bursa Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu, Bursa Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün, Orhangazi’de kurulu bulunan Döktaş Dökümcülük Ticaret ve Sanayi Anonim şirketinin ek tesis kurması için verdiği “ÇED kapsamı dışındadır” kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Bursa İdare Mahkemesi’ne dava açtı.
BAKANLIK ‘ÇED KAPSAM DIŞI’ KARARI VERDİ
Döktaş fabrikası, mevcut tesisine ek bina yapılması için 3 Eylül 2021 tarihinde Orhangazi Belediyesi’ne ruhsat başvurusunda bulunmuştu. Kamuoyunu Aydınlatma Platformu (KAP) bildirimi yapılmasının ardından Bursa Barosu avukatları Erol Çiçek ve Sedat Ata, Bilgi Edinme Yasası kapsamında Bursa Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvurarak; ek tesis için “ÇED gerekli değildir” veya “ÇED olumlu” kararı verilip verilmediğini öğrenmek istedi. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü talebe cevap vermedi. Bursa Barosu’nun yazılı açıklamasına göre; Orhangazi Belediyesi, tesise Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından “ÇED kapsamı dışı” kararı verildiğini bildirdi.
‘SULAK ALAN KORUMA BÖLGESİNDE YASAK FAALİYET’
Bu karar üzerine Bursa Barosu Başkanlığı “ÇED kapsam dışı” kararının iptaline ve yürütmenin durdurulmasına istinaden idare mahkemesine başvuruldu. Dava dilekçesinde; İznik Gölü’ne 550 metre uzakta olan mevcut tesise, kapasite artırımı için izin verilemeyeceği ifade edildi. Daha önce de aynı fabrika alanı için İznik Gölü yakın mesafe koruma alanında yoğunluk artışı ve fonksiyon değişikliğine izin verilemeyeceği yönünde kesinleşmiş mahkeme kararları olduğu hatırlatılan dilekçede, “Ek tesisin yapımının planlandığı alan İznik Gölü Sulak Alanı Tampon Bölgesi’nde kalıyor. Metal üretimi ve işlenmesinin de sulak alan koruma bölgelerinde yapılması yasak olan faaliyetler arasında yer alıyor. Bu nedenle ‘ÇED kapsam dışı’ kararının yürütmesi durdurulup iptal edilmeli” denildi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.