enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,8036
EURO
34,7732
ALTIN
2.506,80
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
20°C
Bursa
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Çok Bulutlu
23°C

Çok geç olmadan İznik Gölü’nü kurtaralım

Çok geç  olmadan  İznik Gölü’nü  kurtaralım
REKLAM ALANI
30.05.2022 18:07
A+
A-

Türkiye’nin en büyük beşinci tatlı su gölü olan İznik Gölü’ndeki su seviyesindeki azalma da tedirgin edici boyutta. Bunun dışında çok sayıda kuruma riski altındaki göl için uzmanlar acil eylem planına geçilmesi konusunda uyarıyor.

İznik Gölünün çevresine ve içinde barındırdığı canlılara yararı ve coğrafyadaki stratejik konumu çok önemli. Öncelikle çevresindeki Orhangazi ve İznik başta olmak üzere civar köylerde bilinçli tüketim ve göl temizliği konularında bilgilendirilmeye ve yasal bir sınırlandırılmaya gidilmeli.
Türkiye’nin en büyük tatlı su kaynaklarından İznik Gölü’nde su çekilmesi artıyor.
Marmara Bölgesi’nin en büyük, Türkiye’nin ise 5. büyük doğal gölü olan yaklaşık 300 kilometrekarelik İznik Gölü, mevsimsel kuraklıktan olumsuz etkilenmeye devam ediyor.
Toplum Gönüllüleri Vakfı gönüllüsü olan İstanbul Üniversitesinden bir gurup öğrenci İznik Gölünün kurtarılması konusunda duyarlılık göstererek hocaları Tanfer Dinler ile birlikte Orhangazi’de inceleme ve uygulamalar yaptılar.
1987 yılında DPT tarım komisyonu üyesi iken iklim değişikliğine vurgu yaparak tarıma olacak etkilerini o günlerde görüp önce tarım sigortaları vakfı daha sonrada Tarsimin kurucusu olan Tanfer Dinler,gölde kuraklığın etkisi,sondajlar,tarımsal sulama ve tarım ilaçlarının su kalitesine etkileri konusunda bilgiler verdi.Diğer taraftan göl kenarında temizlik yapan öğrenciler tarım işletmelerinde ziyaret ettiler.Kadın Girişimciler Kooperatifi Başkanı Seda Şentürk te son aylarda gençlerin gölün geleceği konusunda sorunları incellediklerini önümüzdeki günlerde tamamlayacakları projenin önemli bir doküman olacağını belirtti.Tanfer Dinler doğal varlığımız olan gölü içindeki ve dışındaki canlıları yaşatmanın hepimizin toplumsal görevimiz olduğunu Orhangazi ve iznikteki tüm kişi ve kurumların hiçbir önce yargı olmadan biran önce biraraya gelmeleri gerektiğini yoksa yarın çok geç kalınacağını söyledi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.